Zăpada deja cauzează probleme în România. Traficul dintr-un oraș e blocat de ninsoare


Zăpada cauzează deja probleme, deși este abia începutul lunii octombrie. În Harghita Băi traficul este îngreunat de zăpada viscolită.

Circulația rutieră din Hargita Băi este îngreunată din cauza ninsorii, zăpada ajungând până la aproape 10 centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul în staţiune, mai mulţi şoferi au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.

"Ninge viscolit pe DN13 A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, în zona Trecătorii Harghita, pe DN 13 B Miercurea Ciuc - Gheorghieni Praid, în Pasul Bucin, pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Comăneşti şi pe DN 15 Topliţa - Borsec, la Vârful Creanga. În trecători stratul de zăpadă depus pe carosabil variază între 1 şi 3 centimetri, iar utilajele de deszăpezire sunt deja pe drumurile naţionale şi împrăştie material antiderapant. Acolo unde este cazul intervenim cu pluguri pentru degajarea zăpezii de pe carosabil", a spus Romanescu, potrivit realitatea.net.

Jandarmii montani au intervenit pentru a le oferi sprijin şoferilor care au rămas blocaţi în trafic.

"Jandarmii montani recomandă tuturor turiştilor care au nevoie de ajutor să apeleze cu încredere serviciul naţional pentru apelul unic de urgenţă 112, jandarmii fiind în permanenţă gata să ofere primul ajutor, atât în Harghita Băi, cât şi la Borsec, Lacul Roşu şi Băile Tuşnad", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita, Gheorghe Suciu.

 

Comentarii Facebook