Care este secretul cafelei perfecte? Vezi ce spun cercetătorii



Deși aparatele scumpe și soiurile rare de cafea au rolul lor în crearea unei băuturi perfecte, oamenii de știință susțin că răspunsul este unul mult mai simplu. Potrivit studiilor recente, apa de la robinet este cea care face diferența, duritatea acesteia fiind influențând considerabil gustul cafelei.

Duritatea apei este dată de conţinutul ei de săruri, iar ionii anumitor elemente amplifică aroma cafelei, în vreme ce alţii au un efect negativ, arată un studiu recent, potrivit Daily Mail.

Astfel, nivelurile înalte de ioni de magneziu măresc gradul de extracţie a substanţelor aromate din cafea, în timp ce ionii bicarbonat şi ionii de sodiu influenţează negativ gustul cafelei.

Boabele de cafea conţin sute de substaţe chimice diferite, compoziţia depinzând de tipul de cafea şi de felul în care este prăjită, spune chimistul Christopher Hendon de la University of Bath.

Savoarea cafelei este determinată de gradul în care aceste substanţe sunt extrase în apă, iar acest aspect ete influenţat de particularităţile prăjirii, fineţea măcinării cafeleie, temperatură, presiune sau durata contactului cu apa.

Comentarii Facebook