Batalion de peste 1.000 de soldați trimis de americani la baza Kogălniceanu, din România



Un batalion de aproape 1.000 de soldați americani, alături de tehnica militară blindată și mecanizată va fi detașat la baza de la Mihail Kogălniceanu, ca parte a brigăzii mecanizate trimise de SUA în Europa.

Trupele vor fi detasate pe termen lung, dar vor fi rotite la fiecare noua luni cu celelalte trupe din cadrul brigazii americane. Militarii americani ce vor ajunge in Romania, prin rotatie, sunt parte a acordurilor bilaterale si nu au legatura cu Brigada Multinationala NATO ce va fi formata in tara noastra si la care, pana in prezent cel putin, doar Romania si Bulgaria s-au angajat ca trimit militari, potrivit hotnews.ro.

Statele Unite au anuntat inca din martie ca vor trimite din 2017 in Europa o brigada mecanizata blindata cu circa 4.200 de soldati, vehicule de lupta Bradley si tancuri Abrams, insa pana in prezent nu au existat detalii cu privire la numarul de forte ce vor fi detasate in tarile din Europa de est, printre care si Romania.

Surse oficiale au precizat pentru HotNews.ro ca in Romania, la baza Mihail Kogalniceanu, vor fi desfasurate pana la un batalion din aceasta brigada, iar militarii si tehnica detasata se va roti o data la fiecare nou luni cu celelalte trupe din brigada stationate in celelalte tari europene.

Trupele trimise de SUA în România sunt parte din acordurile bilaterale dintre cele două țări și nu au legărută cu Brigada Multinationala NATO (circa 5.000 de militari) care ar urma sa fie stationata in tara noastra.

Comentarii Facebook