Perle la BACALAUREAT 2016: ”Ion este nărăvaş şi iubitor”

 

Candidații de la proba de limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat s-au întrecut în perle. 

 

Romanul Riga Crypto si Lapona Enigel este unul tradiţionalist, de factură modernistă”, a scris unul dintre candidaţi, cu toate că este vorba despre o poezie. 

 

Ion este nărăvaş şi iubitor, atingând-o discret pe Ana”, a scris alt tânăr.

 

Despre poezia lui Lucian Blaga, alt elev ”critic” a scris: ”Eu nuti strivesc corala de minuni a lumii este scrisă când poetul era sub influienţa lui Bacchus”, fără a excela la ortografie şi gramatică.

 

La subiectul privind alegerea unui roman interbelic, un candidat a comentat: ”Romanul interbelic s-a născut după primul război mondial, dar nu înainte de al doilea”.

 

Moromeţii are ca personaj pe Marin Moromete, care are o viziune despre lume în care ţăranul român avea copii, pe care îi bătea, deoarece ei cereau haine şi fugeau cu oile la oraş, mai ales unul dintre fraţi, Nilă”, a comentat alt elev. ”Moromete era zgârcit, dar nu era beţiv, ci era fumător”, a mai scris un tânăr.

 

La întrebarea care este sensul conotativ (figurat) al substantivului ”ochi”, elevii au dat răspunsuri de genul: ”Mama îmi scoate ochii pentru că cheltui banii pe care oricum mi-i dă tata, care lucrează în străinătate” sau ”Eu mănânc ochiuri, dar nu multe”.

 

Întrebați care este rolul jocurilor pe calculator, în dezvoltarea personală, aceștia au răspuns: ”Jocul pe calculator e dăunător, te poate prosti” sau ”Pe calculator, jocurile sunt bune, te învaţă să fii mai deştept decât eşti”.

Comentarii Facebook