Basescu a aparut in Daily Mail si i-a panicat pe britanici: Ori suntem egali, ori nu! Sistam investitiile in securizarea frontierelor


Jurnalistii englezi de la Daily Mail au scris pe prima pagina ca britanicii se tem de un aflux de imigranti romani, dupa ce Traian Basescu a declarat ca nu mai poate garanta securitatea frontierelor.

Spaima este generata de declarat lui Traian Basescu ca Romania va suspenda investitia de 271 de milioane de euro in securizarea frontierele, in semn de protest fata de neadmiterea Romaniei intre tarile membre Schengen.

Jurnalistii britanici il citeaza pe seful statului si spun ca acesta a declarat ca Romania a indeplinit toate criteriile tehnice pentru a accede in spatiul Schengen.

"O amanare este discriminatorie. Ar trebui sa stam ca si niste viermi fara coloana vertebrala, asa dupa cum unii sufereaza, sau trebuie sa luptam, pentru drepturile celor 22 de milioane de romani, care merita sa fie respectati? Romania si-a castigat dreptul de a intra in zona Schengen.

Probleme nu este amanarea intrarii cu cateva luni. Problema este actul in zone si abuzul creat.

Ori suntem egali, ori nu. Astazi se intampla Romaniei si Bulgariei, maine se va intampla la fel si cu alte tari
", a declarat Basescu, citat de Daily Mail.

Seful statului a mai precizat ca respinge acuzatiile ca Romania a acordat cetatenie moldovenilor, dand ca exemplu Franta care a acordat cetatenia unui numar de 137.320 de persoane, Oland, care a onorat 28.000 de cereri, sau Austria, cu 10.268 de cetatenii acordate.

Romania a pus de-o parte 271 million de euro pentru sistemul EADS, privind securizarea frontierelor, dar ameninta acum ca va suspenda investitia daca nu este acceptata in zona Schengen, mai scriu jurnalistii de la Daily Mail.

Comentarii Facebook