Avertisment după proteste: ”Dacă situația cere, se poate folosi armament adevărat”

 

Generalul Pavel Abraham, fost inspector general al Poliției Române, acum avocat, a spus că în cazul protestelor forțele de ordine pot folosi armament adevărat pentru a preveni violențele.

 

Pavel Abraham a criticat protestele organizate în țară în seara zilei de duminică, 29 ianuarie. 

 

Vreau să vă spun - nu se ajunge la asta - și mulți vor crede că exagerez, că în câmpul democratic, dacă situația o impune, pentru a evita anumite violențe de proporții, se poate folosi și armament adevărat. Se somează de mai multe ori. Intrăm într-o grilă de tratare a unei manifestații până la capăt”, a spus Abraham la România TV.

 

Eu sunt adeptul de a manifesta pașnic, dar în cadru legal. Dacă nu respecți cadrul legal, atunci statul trebuie să intervină (...) Mișcările acestea sunt ilegale. Nimeni nu-și asumă răspunderea dacă degenerează. Sunt un pericol la adresa securității statului. Eu critic slăbiciunea guvernului, care de frică nu ia măsuri ca jandarmii să își facă datoria, ca Poliția, serviciile să culeagă informațiile și să îi tragă la răspundere. (...) Structura este anarhică, dar sunt pioni care sunt instruiți. Să nu se poată invoca violența sau tenta de violență au fost instruiți cu acel manual de desfășurare să aibă copii în brațe, să aibă câini de acasă, elemente care în fața celor care constată să arate că acțiunea e spontană. Dar riscul este enorm”, a mai avertizat Abraham.

Comentarii Facebook