ALERTĂ! Sute de mii de parole YAHOO, făcute publice pe internet

 

Unul dintre serverele companiei Yahoo a fost spart de hackeri, astfel că un număr de 435.000 de parole au fost făcute publice pe internet, scrie cnet.com.


Acum, utilizatorii sunt sfătuiţi să-şi schimbe de urgenţă parolele. De asemenea, dacă aţi folosit parola de Yahoo şi pentru alte conturi (altă căsuţă de mail, contul de Facebook, etc), vi se recomandă să le schimbaţi şi pe acestea de îndată.


Hackerii au folosit metoda numită SQL injection pentru a pune stăpânire pe un domeniu al Yahoo, bănuit a fi Yahoo Voice. Aşadar, persoanele cele mai vulnerabile sunt cele care au folosit sistemul de convorbiri al Yahoo, care se bazează pe tehnologia VoIP (Voice over Internet Protocol).


"Sperăm că cei responsabili cu securitatea acestui domeniu vor înţelege acţiunea noastră ca un semnal de avertizare, nu ca o ameninţare. Au existat în trecut vulnerabilităţi ale serverelor Yahoo! Inc. cu consecinţe mai grave decât dezvăluirea noastră", au scris hackerii la sfârşitul listei cu username-uri şi parole.


Yahoo a confirmat atacul. "Un fişier mai vechi Yahoo Contributor Network, care conţine în jur de 450.000 deconturi, a fost compromis ieri. Dintre ele, mai puţin de 5% au parole valide", au spus reprezentanţii companiei, potrivit BBC Online.

Comentarii Facebook