Ai probleme cu banii? Riști să te îngrași



Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, grijile financiare pot duce la creșterea în greutate. Acest fenomen se bazează pe cel puțin două mecanisme: alinarea cu ajutorul mâncării și recurgerea la ”caloriile ieftine”.

Problemele financiare cu care se confruntă oamenii în vremuri dificile economic pot duce la acumularea de kilograme în plus, arată un studiu realizat de Weight Watchers.

Conform raportului, 18,3 milioane de britanici s-ar fi îngrăşat ca o consecinţă a faptului că au dificultăţi financiare.

Stresaţi de grijile băneşti care apar în vremuri de criză, mulţi îşi caută alinarea în mâncare, consumând o mare cantitate de alimente în încercarea de a-şi ridica moralul.

Dar stresul determinat de creşterea costului vieţii nu este singurul factor care stă la baza acumulării de kilograme; se adaugă faptul că, în încercarea de a-şi adapta cheltuielile unor mijloace materiale tot mai restrânse, oamenii se lasă tentaţi de alimente nesănătoase, dar cu preţuri mici: 8 din 10 britanici au recunoscut că aleg adesea mâncarea ieftină în locuri unor opţiuni mai sănătoase, dar mai scumpe.

Rezultatele sunt confirmate de cele ale unui alt studiu, publicat recent în Psychological Science, care arată că oamenii tind să se consoleze mâncând mult atunci când trec prin perioade de criză sau depresie, inclusiv dificultăţi economice.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Miami, care au realizat studiul, au constatat că ştirile negative despre starea economiei îi fac pe oameni să prefere mâncarea bogată în calorii, care îi satură pentru mai mult timp.


Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook