Cum se prăjește PUIUL de la FAST-FOOD. Îţi e poftă?

 

Sa prajesti un pui nu necesita mari abilitati culinare, desi la final in bucatarie va fi putina dezordine. Treci bucatile printr-o combinatie de ou si lapte, si apoi prin faina si condimente. Dupa care, bucatile astfel preparate le prajesti in ulei incins pana devin maronii, crocante si delicioase.

 

Nu uita sa adaugi  putin dimetilpolisiloxan un agent care impiedica formarea de spuma in vasele mari cu ulei, „ingredient” folosit de asemenea in industria cosmeticelor. Mai pune si o lingura de butylhydroquinone tertiar (TBHQ), un conservant chimic. Un singur gram de TBHQ poate cauza ameteala, stari de voma, vartej in urechi, delir, stare de sufocare etc. 5 grame de TBHQ te poate ucide.

 

Mai imprastie ale 13 ingrediente derivate din porumb si vei fi inca departe de numarul de ingrediente folosit la prajirea unor bucati de carne de pui in restaurantele fast food. Si nici nu vei folosi pielea si alta carne procesata mecanic pentru prepararea puiului, nu-i asa?

 

Nimeni n-ar pregati, cu buna stiinta, carnea de pui astfel. Insa toata lumea o savureaza cu placere cand merge la fast food. Restaurantele de gen sustin ca respectivele produse sunt „carne proaspata de pui prajita”.

 

In plus, doar jumatate din preparat contine pui. Cealalta jumatate include derivati din porumb, zahar si alte ingrediente sintetice, ceea ce inseamna ca sunt unele parti din preparatele de carne de pui din fast food care nu provin de la ferma. Citind toate acestea iti mai este foame?

 

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.

Comentarii Facebook