Tot ce nu știai despre impotența la femei


Avem obiceiul de a asociat termenul “impotenta” cu barbatii, dar si femeile pot suferi din cauza acestei probleme si chiar in numar destul de mare.

Estimativ, aproximativ 40% din femei trec prin afectiuni sexuale pe parcursul unui singur an, fie ele ne natura fizica, fie psihica.

In termeni de specialitate, impotenta la femei se numeste disfunctia sexuala feminina (DSF) si, potrivit BBC Health, aproximativ 40% din femei trec, annual, printr-o forma a DSF.

It is estimated that up to 40 per cent of women have suffered from sexual problems in the past year. This might be caused by physical illness, but is often linked to psychological factors.

La fel ca la barbati, in momentul in care o femeie se simte excitata, organele ei genitale se maresc. Clitorisul creste in dimensiuni, la fel si tesutul alaturat, are loc lubrifierea vaginala, iar peretii vaginului se relaxeaza si se largesc usor pentru a usura penetrarea.

Femeile care sufera, insa, de o forma a disfunctiei sexuale, chiar si atunci cand simt nevoia si isi doresc sa faca sex, orice tentativa se dovedeste a fi dureroasa la nivelul organelor genitale, iar in unele cazuri chiar imposibila.

Cauzele disfunctiei sexuale feminine

DSF poate fi un efect al unei probleme medicale deja existente, cum ar fi tensiunea arteriala crescuta sau diabetul. Poate fi cauzata si de iritatii, infectii sau cresteri anormale in zona vaginala. Totodata, disconfortul si/sau durerea la contactul sexual pot aparea in perioade in care femeia se afla sub diverse tratamente medicamentoase, cum ar fi cel impotriva tensiunii arteriale ridicate, a ulcerului, a depresiei sau a cancerului. O alta cauza a DSF, tot de natura fizica, poate fi reprezentata de schimbarile hormonale care apar in timpul sarcinii, a alaptarii, dar si in timpul instalarii si dupa trecerea definitiva a menopauzei.

DSF poate avea si cauze psihologice, cum ar fi stresul si oboseala, teama de a ramane gravida, lipsa de incredere in sine, conceptia ca sexul este ceva rusinos, abuzul sexual, depresia, dar si trecerea rapida peste preludiu si penetrarea fara pregatirea prealabila a zonei intime.

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook