Acțiunile Gabriel Resources au căzut în CAP! Scăderea e de 70%

 

Acțiunile Gabriel Resources au scăzut dramatic, după ce Victor Ponta a solicitat retragerea proiectului privind exploatarea de la Roșia Montană.

 

Valoarea acțiunilor Gabriel Resources este în picaj după ce liderii USL au bătut în retragere în urma protestelor de stradă. Acțiunile au scăzut cu aproape 70% la bursa din Toronto. Vineri acțiunile Gabriel Resources au fost evaluate la 1,47 dolari, iar luni la 0,46 dolari.

 

Trebuie doar dat votul pe proiect (n.r. în Parlament) pentru a se închide discuţia. Ce rost mai are să facem comisie dacă liderii politici s-au pronunţat înainte de dezbatere. Trebuie ca Senatul, unde e proiectul, să îl respingă în procedură de urgenţă, apoi la Cameră se va întâmpla la fel”, a precizat Ponta.

 

Compania Gabriel Resources vrea acum să dea statul român în judecată, în cazul respingerii propunerii legislative privind dezvoltarea proiectului Roşia Montană. Citește AICI detalii.

-------------------------------------------------------

UPDATE

 

Cu toate că Ponta a recomandat ca proiectul să pice, senatorii l-au acceptat spre dezbatere. Senatorii au aprobat dezbaterea proiectului de lege privind exploatare minieră de la Roșia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România. Citește AICI detalii. 

Comentarii Facebook