Gabriel Resources amenință că dă statul în judecată în cazul ROŞIA MONTANĂ

 

Compania Gabriel Resources are de gând să dea în judecată statul român în cazul respingerii propunerii legislative privind dezvoltarea proiectului Roşia Montană.

 

Fără a lua în calcul că Guvernul a aprobat proiectul de lege în şedinţa din 27 august, iar sondajele recente arată susţinere în România pentru continuarea proiectului, pare că Executivul a instituit proceduri de urgenţă pentru a opri orice dezbatere în Parlament.

 

Gabriel încearcă să obţină rapid confirmări privind declaraţiile făcute şi clarificări asupra impactului asupra propunerii referitoare la avizarea proiectului Roşia Montană. Dacă propunerea legislativă este respinsă, compania va evalua toate variantele de acţiune disponibile, inclusiv notificarea formală a intenţiei de a iniţia un litigiu ca urmare a multiplelor încălcări ale tratatelor internţionale referitoare la investiţii”, se arată într-un comunicat al companiei.

 

Gabriel Resources a recomandat precauţie investitorilor care tranzacţionează acţiunile Gabriel Resources până la o nouă notificare.

Comentarii Facebook