Joi 22 Octombrie

A murit Demis Roussos. Fiica artistului a confirmat informația

 

DEMIS ROUSSOS s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani, conform ziarului Le Figaro.

 

Decesul a survenit în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind anunţat şi de către un jurnalist grec, Nikos Aliagas, pe Twitter.

 

Demis Roussos, s-a născut în Egipt, la 15 iunie 1946, din părinți greci expatriați. La începutul anilor '60, familia a decis să se întoarcă în patria lor, și o dată acolo, tanarul Roussos, care a studiat trompeta și a cântat în corul bisericii din Egipt, a început să cante în trupe locale. Una dintre acestea era Aphrodite's Child, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelis si Lucas Sideras.

 

In anul 1969, trupa s-a destramat, iar Demis Roussos a lansat primul sau album solo care s-a intitulat "On the Greek Side of My Mind” (unii dintre fanii lui Demis sustin ca "On the Greek Side of My Mind" ramane cel mai bun album al sau dupa despartirea de grup) iar in anii '70, a lansat o lunga serie de mari hituri europene ca "This Time It Isn't Au revoir", "Happy To Be On An Island In The Sun", "My Reason", "My Friend The Wind", "Velvet Mornings", "From Souvenir To Souvenir" sau "Goodbye My Love, Goodbye". Aranjamentele muzicale splendide ale pieselor au inclus instrumente traditionale grecesti si au dat marca muzicii lui Demis El a primit de-a lungul carierei peste 100 de discuri de aur, platina si diamant.

 

El a cântat și la Cluj-Napoca, în decembrie 2013.

 

Demis Roussos a făcut senzație la Cluj - VIDEO

.

Comentarii Facebook