5 milioane de români puşi în pericol de schimbarea culorii pe Facebook


Virusii vin si pe Facebook ori se ascund in programul de navigare pe internet. Cinci milioane de români au conturi pe reţelele de socializare.

Adresele noastre de email valoreaza bani reali. Mai ales când le scăpăm din mână. Ideea este că 999 la mie dintre adrese sunt cedate de bună voie. Din neatenţie, greseală sau printr-o păcăleală. Aşa s-a întâmplat cu cei care au crezut într-o schimbare de culoare pe Facebook.

"M-am trezit cu multe postari facute pe numele meu pe Facebook si cu vreo 30-40 de bloguri pe adresa mea de gmail", spune Alex.

În realitate, pagina rămâne neschimbată. Cine se prinde repede pierde doar contul de logare pe Facebook. Există apoi o a doua fază a păcălelii şi cei care nu-şi schimbă imediat parola şi datele de autentificare sunt atraşi într-un sondaj pentru care li se promite că vor primi 300 de euro, dacă răspund la anumite întrebări ca apoi să le ceară şi datele personale, informează Pro TV.

Într-un final, se ajunge ca în numele dumneavoastră să fie date mesaje false pe Facebook şi vi se deschid bloguri care nu vă aparţin. Până acum, 2 milioane de bloguri false au fost deschise astfel.

Specialiştii recomandă să fim mai atenţi atât cu datele noastre, cât şi cu aplicaţiile pe care le rulăm, în special pe Facebook.

Comentarii Facebook