4 reguli care pot fi învăţate de la cuplurile fericite

 

Într-o lume a vitezei în care uităm să facem lucruri pentru noi în timp ce facem prea multe pentru bunăstarea altora, relaţiile de cuplu sunt adesea primele sacrificate şi, din păcate, ne dăm seama de asta abia când e prea târziu.

 

Însă de mâine poţi face o schimbare benefică relaţiei tale – un studiu recent despre dragoste şi căsătorie la care au participat aproximativ 8,000 de subiecţi cu vârsta peste 50 de ani, cupluri care s-au bucurat de o căsnicie armonioasă şi durabilă, dezvăluie care sunt, de fapt, secretele fericirii în dragoste.

 

73% dintre cele mai fericite cupluri au declarat că îşi manifestă afecţiunea în public măcar de câteva ori pe lună. Propune-i iubitului tău să uitaţi uneori că sunteţi doi adulţi responsabili şi serioşi (poate prea serioşi!) şi profitaţi de orice ieşire pentru a vă săruta şi îmbrăţişa. Fericirea e contagioasă, deci veţi molipsi şi alte cupluri din jur!

 

Dintre cele mai fericite cupluri, 85% declară că îşi spun „Te iubesc” o dată pe săptămână. În mod suprinzător, studiul a mai dezvăluit că bărbaţii au spus mai des cele două cuvinte dulci – mai mult de 90% dintre bărbaţi au făcut declaraţia în mod regulat, în timp ce doar 58% dintre femei au preluat această iniţiativă. Pont de fericire? Lasă-ţi inima să vorbească mai des.

 

74% dintre cuplurile fericite experimentează un sărut pasional cel puţin o dată pe săptămână, în timp ce 38% dintre cuplurile nesatisfăcute au renunţat de tot la săruturile pasionale. Sărutul acela lent şi intens eliberează acei hormoni ai fericirii care vă ajută să vă conectaţi la cel mai intim nivel, aşa că nu uita să-l iniţiezi regulat.

 

Spre deosebire de 32% dintre cuplurile nesatisfăcute, care nu plănuiau timp liber împreună, 88% dintre cei fericiţi au mărturisit că organizează regulat întâlniri romantice în intimitate. Încercaţi să vă faceţi timp pentru a celebra iubirea, chiar dacă aveţi un program încărcat.

 

Detalii pe cosmopolitan.ro

Comentarii Facebook