Limbajul trupului: secretele gesturilor femeilor

 

Femeile sunt renumite pentru expresivitatea lor, dar, cu toate acestea, deseori mesajul pe care il transmit este gresit inteles. Atentia la detalii poate face, insa, diferenta intre comunicare reusita si una esuata, mai ales in materie de sex!

 

Pupilele

 

Cand o femeie se simte stimulata, nu doar din punct de vedere sexual, ci si emotional si intelectula, pupilele I se dilata. Practic, corpul este astfel programat inca, in momentele “interesante”, sa se deschida. Este perfect valabil si pentru pupilele care se dilata pentru a permite patrunderea luminii.

 

Genele

 

Daca clipeste mai des decat normal, adica mai des de 15 ori pe minut, se prea poate sa ia anticonceptionale. Femeile care iau pastile contraceptive clipesc cu 32% mai des decat cele care nu iau tratamente hormonale pentru prevenirea sarcinii.

 

Creierul si alegerile

 

Daca o femeie iese in oras cu un barbat care ii place si comanda aceeasi bautura cu el sau face alte alegeri identice, inseamna ca I s-au aprins calcaiele dupa acesta. Psihologii au stabilit ca barbatii, atunci cand se indragostesc, scapa de inhibitii, in timp ce femeie isi imita involuntar si inconstient potentialii parteneri pentru a le fi pe plac.

 

Abdomenul si toracele

 

Cand un barbat vrea sa afle daca este momentul oportun pentru a deschide o conversatie mai incomoda, tot ce trebuie sa faca este sa se uite la abdomenul si la toracele ei, mai exact, la tiparul respiratiei femeii. Daca stomacul se trage (“se suge”) in timp ce inspira, inseamna ca femeia respira incet si ia mici guri de aer, fapt care indica un nivel de stres usor ridicat. Motiv pentru care este bine de evitat inceperea unei conversatii incomode. Dar daca abdomenul si toracele ei se extind in momentul in care inhaleaza, ea ia guri mari de aer, respira profund, mai lent, fapt ce indica o stare de relaxare. Acela este momentul bun pentru a incepe o discutie delicata.

 

Pieptul

 

Roseala pielii pieptului in timpul preludiului este cauzata de schimbarea presiunii arteriale, laolalta cu pulsul si cu ritmul respiratiei. Este un lucru bun, pentru ca arata, de fapt, starea de excitare a femeii.

 

Arcuirea spatelui

 

In momentul in care o femeie se apropie de orgasm isi arcuieste involuntar spatele. Barbatul, sa spunem ca este deasupra, poate tine o mana sub ea, pe spate, pentru a simti intensitatea arcuirii, afland astfel cat de aproape este de climax. Daca mai are putin pana la atingerea orgasmului, tot ce trebuie sa faca barbatul este sa mentina ritmul si profunzimea miscarii. Nu trebuie sa mareasca pasul sau sa schimbe ceva. De altfel, este una dintre greselile comise cel mai des de barbati intre asternuturi: schimbarea ritmului si/sau a miscarii in pragul orgasmului femeii.

 

Detalii pe lyla.ro

Comentarii Facebook