4 motive pentru care să iei cina mai devreme


În cazul în care te-ai obișnuit ca cina să fie ultima ta activitate a serii, ar trebui să schimbi acest lucru, pentru că o cină târzie nu face bine deloc organismului.

Daca mai aveai nevoie de motive care sa te convinga ca trebuie sa respecti orele fixe la masa de seara, ti le prezentam noi pe cele mai importante.

1.Talie mai subtire

Primul motiv pentru care ar trebui sa iei ultima masa a zile la o ora rezonabila este ca ar putea sa te ajute sa slabesti. Pana acum studiile au fost facute numai pe soareci de laborator, dar rezultatele sunt promitatoare. Cercetatorii au observat ca soriceii care au fost hraniti devreme si au avut o pauza de 16 ore pana la masa de dimineata erau mai slabi decat cei care si-au mancat cina tarziu. Explicatia? Cu cat timpul de repaus intre mese e mai mare, cu atat organismul va putea procesa mancarea mai eficient.

2.Vise placute

Potrivit Institutului National de Sanatate din SUA, mesele copioase luate seara tarziu provoaca indigestie, ceea ce ne strica somnul linistit. Este acelasi efect ca in cazul alcolului care nu te lasa sa ai un somn profund in timpul noptii.


Citeste mai departe pe Foodstory

Comentarii Facebook