Legea de care nici nu știai. Vezi rasele de câini pe care nu ai voie să îi plimbi dacă nu ai 18 ani


Poliția Română a publicat pe site-ul lor o listă cu câini periculoși și regulile care trebuie respectate de deținătorii acestor rase de animale.

Iată care sunt rasele cu potențial de agresivitate foarte mare:

Pitbull
Bandog
Boerbull
Tosa
Rottweiller
Dog Argentinian
Mastiff
Mastino Napolitano
Fila Brazileiro
Cane Corso
Ciobănesc Caucazian
American Stafford
Plus metisii lor!


Conform legii, deţinătorilor sau proprietarilor de câini periculoşi sau agresivi trebuie să îşi înregistreze animalele la Asociaţia Chinologică zonală, să îi sterilizeze şi să depună la sediul Poliţiei în a cărei rază se află imobilul unde este ţinut câinele documentaţia menţionată în OUG 55/2002.

Proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor periculoşi sau agresivi au obligaţia să înregistreze câinii la Asociaţia Chinologică zonală şi să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul „CÂINE PERICULOS” pe o plăcuţă având dimensiunile de 15-25 cm.

În cazul schimbării adresei imobilului proprietarii de câini încadraţi la categoria ”caini agresivi / periculoși” au obligaţia să depună o înștiințare, în termen de 48 de ore, la sediul poliţiei în a cărei rază se află noua adresă.

Pierderea sau decesul unui câine încadrat la categoria ”caini agresivi / periculoși”, precum şi înstrăinarea câinilor vor fi declarate în termen de 48 de ore la sediul poliţiei în a cărei rază se află imobilul de deţinere al câinelui.

Mai multe detalii pe animalzoo.ro

Comentarii Facebook