Două preparate senzaționale de făcut pe grătar, perfecte pentru a surprinde prietenii sau familia cu o masă gustoasă în sezonul cald


A început sezonul grătarelor și pasionații de mâncăruri făcute pe grill caută noi rețete și preparate pentru a-i impresiona pe cei dragi. Două asemenea opțiuni pot fi kebabi, sau salata cu halloumi la grătar. 

Kebabi cu mirodenii

Ingrediente

  • 500 g pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapă albă
  • 120 ml iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță boia iute
  • zeamă de la ½ lămâie
  • ½ linguriță pudră de turmeric
  • ½ linguriță usturoi granulat
  • sare
  • piper

Carnea se taie în fâșii potrivite. Separat, într-un bol se adaugă ceapa tăiată julien, zeama de lămâie, iaurtul, pasta de roșii, uleiul, turmericul, boiaua dulce și iute, usturoiul granulat, apoi sare și piper, după gust. Puiul se pune în sosul creat și se lasă la marinat, acoperit cu o folie alimentară, timp de câteva ore sau peste noapte.

Bucățile de pui se pun pe bețe de frigărui apoi se rumenesc pe grătar, până este gata. Se servesc calzi, alături de o garnitură de bulgur și lipie.

Salată cu brânză Halloumi la grătar

Ingrediente

  • 200 g brânză Halloumi
  • 10 roșii cherry
  • 2 roșii medii
  • 2 ardei grași, roșii
  • 1 ceapă roșie
  • ierburi aromatice, după preferință (frunze de busuioc violet, mentă, mărar)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri oțet balsamic
  • sare
  • piper

Legumele se curăță și se spală, apoi se vor tăia. Roșiile și ardeii grași felii, ceapa roșie rondele, iar roșiile cherry în jumătăți. Se pun toate într-un bol, apoi se condimentează cu sare și piper și se adaugă uleiul și oțetul balsamic.

Brânza halloumi se taie în fâșii de un cm grosime, se unge cu ulei și se așează pe grătar. Se ține timp de 2 minute pe fiecare parte, până va avea o crustă crocantă, apoi se adaugă în salată. Deasupra se pun mirodeniile preferate.

Comentarii Facebook