Miercuri 24 Aprilie

Salată grecească cu sfeclă - Rețeta perfectă pentru zilele calde, care îi va da pe spate pe cei apropiați


Odată cu încălzirea vremii, românii tind să aleagă tot mai mult salatele. Salata grecească cu sfeclă este una dintre opțiunile pentru o masă versatilă, care se poate prepara într-un timp redus și nu necesită multe ingrediente.

Salatele sunt pline de vitamine și nutrienți, iar în plus, îi ajută pe români să își mențină greutatea sub control. Sunt benefice pentru tranzitul intestinal, de asemenea. 

Iată o rețetă pentru o salată simplă, pe care o poate face oricine, indiferent de experiența din bucătărie. Numărul ingredientelor este redus, iar modul de preparare este foarte ușor. Este perfectă pentru iubitorii de sfeclă. Se poate mânca la fel de bine și ca atare, dar și ca garnitură pentru grătar.

Ingrediente

  • 300 g sfeclă roșie
  • 50 g miez nucă
  • 100 ml iaurt grecesc
  • 1 cățel usturoi
  • 2 linguri ulei măsline extravirgin
  • opțional: pătrunjel verde

Mod de preparare

Prima dată se fierbe sau se coace sfecla roșie în coajă, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe.

Separat, iaurtul se pune într-un bol, se adaugă usturoiul pisat și se amestecă. În funcție de preferințe, se poate adăuga mai mult usturoi.

Se pune usturoiul peste cuburile de sfeclă roșie. Se adaugă nucile prăjite anterior în cuptor și uleiul de măsline. Se amestecă toate ingredientele, apoi se asezonează cu pătrunjel verde, tocat.

Comentarii Facebook