Vineri 31 Martie

Un bătrân de 102 din România a divulgat secretul longevității sale. Ce face zi de zi pentru a se menține sănătos


Vasile Țapu, în vârstă de 102 ani, este cel mai vârstnic beneficiar al Căminului de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iași. A decis că este timpul să împărtășească secretul vârstei sale înaintate, spunând că nu trece nicio zi fără să mănânce sănătos. În plus, stresul și agitația sunt străine acestui bătrân, cu toate că, timp de 4 ani, a luptat în război.

Un bătrân de 102 din Iași a divulgat secretul longevității sale

În urmă cu două luni, Vasile Țapu a împlinit frumaosa vârstă de 102 ani, astfel că a devenit cel mai vârstnic beneficiar al Căminului de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iași. Bărbatul a decis să spună care crede că este secretul longevității sale, astfel că, în fiecare zi, mănâncă fructe, nu se stresează și nu se grăbește. Cu toate că soarta nu a fost prea prietenoasă cu acest bătrân, acesta zâmbește în fiecare zi și spune că a avut și are o viață foarte frumoasă.

Am venit din 2018 aici, la cămin, și îmi este foarte bine. Am o rutină acum, aici, nu prea fac foarte multe, dar nici nu mai pot. Le fac ușor și cu calm pe toate. Nu știu dacă pot să spun că acesta e secretul unei vieți lungi, dar eu mănânc foarte multe fructe. Pe lista mea de cumpărături sunt mereu următoarele fructe: banane, mure, afine, kiwi. Îmi plac toate fructele, iar în cameră am mereu câte un fruct. Nu trece zi fără să mănânc fructe și am făcut toată viața mea asta. Nu m-am stresat niciodată, chiar de am trăit momente foarte grele în viață”, a spus Vasile Țapu.

În plus, angajații acestui căminul spun că acest bătrân este deosebit de calm și relaxat, iar și acesta ar fi un alt motiv al longevității sale.

Este atât de calm și face toate lucrurile foarte relaxat. El nu se grăbește niciodată. Masa e la ora fixă, mănâncă încet, nu ca noi pe fugă. Stresul nu există la el sau cel puțin așa arată. E un exemplu de liniște și pace, a declarat ergoterapeutul căminului, cea care se ocupă de activitățile beneficiarilor”, potrivit BZI.

În plus, Vasile Țapu nu suferă de nicio boală, astfel că nu are nevoie de niciun tratament. Bătrânul chiar reușește să se deplaseze singur peste tot și îi place să se plimbe prin curtea căminului de bătrâni. Întreaga echipă a centrului îl privește pe acesta ca pe un exemplu.

Domnul Vasile chiar este un exemplu pentru mulți dintre noi. Cu toții îl iubim și ne place foarte mult să stăm de vorbă cu el. Mie chiar îmi face plăcere să vorbesc cu el la telefon. Ne înțelegem foarte bine. Să știți că el nu merge la cabinetul medical, decât dacă are nevoie de o pastilă pentru durere de cap sau de stomac, în caz că se simte rău după ce mănâncă, însă el nu are o boală cronică sau ceva. Nu are tratament pe care să-l urmeze. El este foarte activ. În special, cei care nu vor să participe la activități și preferă să stea în cameră la televizor sunt cei care se îmbolnăvesc”, a adăugat ergoterapeutul căminului, care se ocupă de activitățile beneficiarilor.


Comentarii Facebook