Lenjeria de pat de vis în culoarea potrivită


Abia aștepți să te bagi în pat seara după o zi încărcată, nu? Într-o lenjerie de pat curată, moale, care să te poarte imediat către somnul dulce și profund de care ai nevoie. Materialul din care este confecționată, dar și culoarea lenjeriei de pat sunt foarte importante pentru a-ți induce starea de relaxare. Cât de mult contează aceste detalii pentru tine? 

Dacă te poziționezi în categoria acelora care acordă o mare importanță trendurilor, sigur și lenjeria ta este sau va fi în conformitate cu ele. Aici ai un ghid care să te ajute în alegerea culorilor și materialelor lenjeriei tale.

Ce culori ar trebui să alegi?

Vrei ca dormitorul tău să arate cool și îngrijit, dar să reflecte și individualitatea ta. Din fericire, culorile neutre sunt în trend și sunt suficient de versatile pentru a se alinia cu personalitatea ta unică. Nuanțele neutre sunt, de asemenea, economice, deoarece este puțin probabil să se demodeze în curând.

  • Alb

Albul este, fără îndoială, cea mai bună opțiune. Este clasic, atemporal, versatil și conferă chiar și o atmosferă casual. Poți opta vara pentru un set de cearșaf alb de in și să-l asortezi cu o cuvertură de pilotă albă.

Când vremea se răcește, s-ar putea să te gândești să combini albul cu gri, verde sau cărbune. Acestea fiind spuse, nu este nimic în neregulă cu un dormitor complet alb, indiferent de sezon. Indiferent dacă îți place aspectul tradițional al unui cearșaf  sau preferi să dormi doar cu un cearșaf de pat, poți adăuga dimensiune cu diferite texturi, țesături și finisaje.

  • Gri

Cearșafurile de satin gri, în special, au o strălucire netedă ca mătasea, aproape argintie și prezintă o atmosferă rece, contemporană. Cearșafurile de culoare gri deschis sau mediu și o cuvertură albă sunt grozave pentru vară, iar iarna, ai putea alege o pilotă neagră pentru o senzație în conformitate cu noul sezon.

  • Nisipiu

Nisipiul este o culoare perfect neutră și, în funcție de abordarea ta, poate oferi o estetică luxoasă sau relaxată. Desigur, culoarea nisipului variază în funcție de plaja la care te gândești.

Poate fi aproape alb, gălbui, gri, maro sau chiar negru. Dar, în general, este o nuanță bej cald. Ia în considerare un set de cearșafuri din percal nisipiu și completează-l cu o culoare caldă la pilotă, cum ar fi argila sau siena.

  • Taupe

Nuanțele mai închise de taupe sunt cele de maro-gri, iar versiunile mai deschise ale culorii sunt mai degrabă un bej-gri (greige). 

  • Argilă

Argila este un material din pământ care capătă nuanța caldă, roșiatică, atunci când este amestecat cu oxid de fier pentru a crea plăci și gresie. Dacă vrei ceva mai cald decât neutrele menționate mai sus, cu siguranță ar trebui să iei în considerare argila.

Această culoare pământie este suficient de vie pentru primăvară, suficient de casual pentru vară, suficient de caldă pentru toamnă și suficient de bogată pentru iarnă. Acestea fiind spuse, un set de cearșafuri de culoarea lutului este ideal pentru utilizare pe tot parcursul anului.

  • Ocru

Cauți ceva și mai luminos? Ocrul este perfect. Numită uneori șofran, gălbenele sau muștar, această nuanță gălbuie-portocalie este de obicei în sfera mai caldă, cu note subtile de verde.

Mulți consideră ocrul ca fiind cea mai bună culoare pentru cearșafuri, fețe de pernă și cuverturi în primăvară, vară și, potențial, în toamnă. Dacă îți place ideea de lenjerie de pat de sezon, ia în considerare un set de cearșafuri de in în nuanțe de ocru pentru lunile mai calde sau un set din bumbac ce dă spre nuanțe de unt pentru toamnă.

  • Verde oliv

Care sunt cele mai bune culori de cearșaf pentru toamnă? Verdele măslinelor este pe primul loc pe listă. Culoarea casual, dar sofisticată, este oarecum atenuată cu o nuanță maronie. 

Ce materiale să alegi?

Una dintre cele mai mari tendințe în lenjeria de pat este utilizarea materialelor naturale precum inul, bumbacul și bambusul. Aceste materiale nu sunt doar moi și respirabile, dar sunt și sustenabile și ecologice.

Cum va arăta lenjeria ta de pat?

Comentarii Facebook