Efectul surprinzător al whisky-ului asupra pielii. La ce concluzie au ajuns cercetătorii


Whisky-ul menţine pielea sănătoasă, spun cercetătorii.

Un nou studiu arată că unele ingrediente din băutura alcoolică pot aduce multe beneficii pielii odată introduse în produsele de îngrijire. Astfel, ele ajută la reducerea inflamaţiilor, a cearcănelor, dar şi la calmarea roşeţii

O firmă ce se ocupă cu fabricarea produselor naturale pentru piele foloseşte acum ingrediente din procesul de fabricare al whisky-ului, de altfel băutura naţională a Scoţiei.

Iată câteva măști faciale pe bază de whiskey

Whiskey și apă: Aceasta este cea mai bună metodă pentru a utiliza whiskey-ul pe piele și pentru a profita de acțiunea lui benefică. În 3 ml de apă pune o linguriță de whiskey și clătește-ți tenul cu acest amestec. Lasă să se usuce 5 minute, după care masează ușor tenul cu palmele umede. Clătește cu apă curată, iar rezultatul va fi o piele strălucitoare.

Lămâie: Lămâia tratează acneea și curăță în profunzime pielea. Amestecă suc de lămâie cu whiskey și cu puțină miere. Lasă această mască să acționeze 15 minute, clătește cu apă rece și aplică o cremă hidratantă.

Miere: Mierea este un agent hidratant natural. Amestecă două linguri de whiskey cu miere și masează-ți tenul. Lasă masca să acționeze 15 minute și clătește. Tot cu ajutorul mierii poți realiza o mască ce ar putea conține în plus și lapte praf. Masează timp de 2-3 minute și lasă amestecul să se usuce. Clătește cu apă caldă.

Ouă: Bate un ou, adaugă câteva picături de whiskey și câteva picaturi de suc de lămâie și amestecă. Pune apoi și puțin lapte praf până când obții o pastă și aplic-o pe față, lăsând-o să acționeze 10-15 minute. Clătește pentru a curăța porii și pentru a preveni formarea ridurilor.


Comentarii Facebook