Miercuri 24 Aprilie

Artista care a trăit 17 zile doar cu apă. „Deși sunt fire vulcanică, eram alt om”


Artista de muzică populară, Lena Miclăuș, a dezvăluit un moment unic din viața ei, care a transformat-o total. Cântăreața a decis să țină post negru mai bine de două săptămâni, chiar la începutul pandemiei.

Lena povestește că viața ei s-a schimbat radical în acele momente și a avut parte de mai multe revelații. 

Am vrut să țin post când eram însărcinată cu băiatul meu pentru sufletul meu drept mulțumire și nu am reușit decât 3 săptămâni și am fost foarte supărată că nu am putut. Voiam să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru câte mi-a dat. Așa am simțit eu să fac un sacrificiu. Și știam că dacă țin post este un sacrificiu. La începutul pandemiei am citit cartea ”40 de zile de post” și am ajuns la concluzia că trebuie să țin postul cu apă. Am ținut o zi, apoi s-a prelungit la 3, apoi 5, apoi 10 și am ajuns până la 17 zile în care nu am băut decât apă. 

Preotul din sat mi-a spus că e mare lucru, dar atât de bine și de curată cum m-am simțit în acele 17 zile nu m-am simțit niciodată și nu știu dacă mă voi mai simți vreodată. Eram alt om, eram eu, nu mă deranja nimic, deși sunt fire vulcanică, a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Și îmi pare rău că nu am ținut mai mult, pentru că medical vorbind dacă țineam 20 de zile mi se schimba și sângele.”, a povestit artista la Spovedanii Publice cu Dinu Christe.

Ideea postului cu apă ca terapie a pornit de la medicul Otto Buchinger care, la începutul secolului trecut, s-a vindecat de o poliartrită severă, după ce a ținut două posturi cu apă: primul de 40 de zile, iar cel de-al doilea de 19 zile. Vestea s-a răspândit repede, iar doctorul a înființat o clinică specializată în post cu apă, care funționează și astăzi. În Romania, încă nu avem astfel de clinici, dar există medici care recomandă și supraveghează persoanele care postesc doar cu apă un timp mai îndelungat.

Oricum am văzut pe mine schimbări, aveam ochii mai limpezi. Prima zi mi-a fost ok, a doua zi mă durea capul, a treia zi mi-am revenit, nu mai simțeam foame” a încheiat interpreta. 

Postul negru fără supraveghere medicală nu este indicat, spun specialiștii! De aceea, chiar înainte de a începe, cel mai bine este să luăm legătura cu medicul nostru, singurul care ne poate sfătui în această terapie.

Comentarii Facebook