Veste proastă pentru românii care au făcut modificări în apartamente

 

Românii care au făcut modificări în apartament sau au datorii la întreținere ar putea să nu beneficieze de legea dării în plată. 

 

BRD anunță că a primit 50 de notificări de dare în plată, în primele două săptămâni de la aplicarea legii. BRD pune sub semnul întrebării aplicarea legii dării în plată pentru clienţii care au datorii la întreţinere sau au făcut modificări interioare la imobilul supus dării în plată.

 

Cea mai mare parte a celor 50 de notificări centralizate de bancă până în prezent sunt credite aflate deja în executare, și în legătură cu care discuțiile vor continua, iar o altă parte sunt credite care nu se încadrează în condițiile legii – în principal credite care depășesc plafonul stabilit de lege”, explică reprezentanții BRD. Banca va continua negocierile cu cei care  au creditele ipoetcare în executare.

 

BRD susține că în lege există multe neclarități. ”Pe lângă cele pe care le-am enumerat și care fac, în opinia noastră, necesară intervenția tranșantă a CCR, este probabil ca ea să devină dificil de aplicat în toate cazurile în care, de exemplu, proprietarul a adus modificări, schimbări de destinație etc, fără acordul creditorului”, spune banca.

 

De asemenea, BRD pune sub semnul întrebării aplicarea legii dării în plată pentru situațiile în care imobilul nu va putea fi transmis noului proprietar dintr-o varietate de cauze – de la probleme apărute în structura imobilului sau degradare, până la neplata obligațiilor fiscale și locative ale fostului proprietar.

Comentarii Facebook