Sambata 6 Martie

Urmează noi zboruri cu muncitori spre Anglia și Germania


România continuă să ”exporte” muncitori, după ce țări precum Germania și Anglia s-au trezit cu culturile pe câmp și fără oameni să le culeagă. 

Sunt circa 15 zboruri către cele două țări planificate din București, Iași și Cluj-Napoca până la începutul lunii mai, a declarat pentru Digi24 reprezentantul firmei care efectuează aceste curse aeriene.

Noi încheiem un contract cu firmele de legume și fructe din Marea Britanie care au nevoie de angajați. Tot ei contactează companiile de recrutare de forță de muncă, iar noi aranjăm cursele în funcție de ce ne spun ei. Nu avem un orar de zbor, ci organizăm fiecare cursă în funcție de când pot firmele să transporte toți angajații. Ținând cont de situația de acum cred că vom efectua un zbor pe zi până la începutul lunii mai”, a declarat joi, pentru Digi24, Matthew Purton, reprezentantul unei firme de transport aerian.

Prețul e dublu față de costul unui bilet obișnuit la EasyJet sau WizzAir, adică în jur de 250 de lire sterline pentru un pasager, a precizat Purton.

Am transportat 1.500 de oameni în Germania până azi. Guvernul german are 40.000 de permise pentru a aduce lucrători. Până acum am lucrat cu Olanda, Germania și Marea Britanie, cred că avem ceva și în Austria acum. Dar, cu timpul, mă aștept să vedem un efort paneuropean, Franța, Elveția, dar și alte țări să aibă solicitări”, a mai spus reprezentantul firmei de transport aerian.

Comentarii Facebook