Un antreprenor spune ce e de făcut pentru a salva România: Bani cash în mână? E ca și când torni apă într-o găleată găurită


Un antreprenor a spus punctul pe ”i” în ceea ce privește salvarea economiei românești. Statul acasă și împărțirea de ajutoare nu salvează pe nimeni, crede Emil Sasu.

Acesta a postat o analiză pe ”Grupul Antreprenorilor din Romania”.

M-am tot gandit ce trebuie facut, pentru repornirea rapida a economiei si atenuarea minima a crizei. 

Ce nu fac guvernanții, și nu neapărat la noi, ci cam peste tot. Arunca cu bani într-un sac fără fund, cam cum ai încerca sa torni apa intr-o oala gaurita.

Ce se încearcă:

- Bani cash în mână - ajuta o luna doua, dar sacul nu tine la infinit. Și nu rezolva problema, anume ca economia nu funcționează;

- Reduceri de taxe = prea târziu, durează prea mult;

- Sustinerea firmelor închise = imposibil, nimeni n-are atatia bani.

Eu îmi fac cruce ca nimeni nu înțelege ce trebuie făcut. Pe bune, oare toata omenirea asta e oarba? Nu mai judecam?

Singura măsură viabilă este sa deschidem firmele rapid și sa trecem la treaba. Oamenii în varsta, 65 de ani și peste, sa stea în casa o vreme (vor ieși cand avem vaccin), susținuți economic și cu ce trebuie, cumparaturi etc. Noi îi susținem economic, noi ceilalți, care vom merge TOȚI la munca.

Dar cum?

Cu măsuri concrete, gandite, sistematizate, de protectie și de asistență de preventie / sanatate. Bineinteles, intai în spitale, dar si PENTRU TOATA LUMEA. Pentru toate firmele și oamenii care muncesc în țară.

Ideile italienilor de cabine de plexiglas pe plaja sunt genul potrivit, deși cred ca mai au de lucrat acolo.

Aveți miliarde de euro. Nici nu trebuie atati bani...! Cumparati și dați gratuit tuturor firmelor, măști de protecție, mănuși, ochelari, viziera, dezinfectanti. Sustineti producția în țara, masiv. Oferite gratuit sau cu cost subvenționat, după caz. Faceți măștile obligatorii. Dezinfectati străzile de mai multe ori. Oferiti consultanta firmelor, documentație dar și consultanti, dar faceți și verificari - incat toti sa respecte regulile. Multe habar n-au dacă ceea ce fac este safe sau nu. Iar unora nici nu le pasa (mai rar, dar na).

Asta este singurul lucru care ar funcționa, pentru ca ar permite firmelor să se redeschidă.  Chiar și hotelurile și restaurantele pot fi safe, dacă sunt sistematizate corect. Exemplu: Separatoare în restaurante. Se curata masa și scaunele. Pe urma, o lampa UV mica, ieftină, poate face masa și scaunele gata în 15 minute - și este un sistem ieftin de instalat, dacă e susținut de stat și cumparat in bulk.

În caz contrar, nu rezolvăm nimic. Pentru ca banii nu cresc din aer. 

Statul e sustinut din taxe, care se aplica pe valoarea nou creata. Iar valoarea este creata doar de noi - oamenii care lucreaza, prin munca noastra.

Tipărirea și împărțirea de bani nu face decat sa imparta sărăcia între noi toți.

Dacă credeți ca ideea aceasta e corecta, asigurati-va ca merge mai departe, ca ajunge unde trebuie, pentru noi toți. E nevoie de acțiune și de trezire la realitate, și asta rapid”.

Comentarii Facebook