Tribunalul Cluj suspenda subventiile nelegale primite de Aeroportul din Mures in detrimentul celui din Cluj


Tribunalul Cluj a suspendat hotararea prin care tarifele practicate de Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures erau subventionate de Consiliul Judetean Mures.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat, marti, ca ar putea sa depuna plangeri penale impotriva presedintelui CJ Mures si a consilierilor pentru ca au emis aceasta hotarare.

"Am reusit sa obtinem, prin hotarare judecatoreasca, suspendarea tarifelor pe pasager practicate de Aeroportul 'Transilvania' Targu Mures. Tribunalul Cluj a decis suspendarea hotararii din ianuarie 2012 a CJ Mures prin care s-au stabilit tarifele de pe aeroport incepand cu acest an. Este o suspendare pana la judecarea pe fond a cauzei si un prim pas in ceea ce ne dorim, si anume anularea acestor hotarari. in cazul in care cei de la CJ Mures vor da alte hotarari prin care stabilesc tarife subventionate pentru aeroport, analizam posibilitatea de a face plangeri penale impotriva presedintelui CJ Mures si a consilierilor judeteni care vor hotarari similare inainte ca instanta sa se pronunte pe fond. Hotararile emise de CJ Mures incalca legea concurentei", a spus Alin Tise.  

CJ Mures subventioneaza aeroportul cu 0,95 euro pe pasager. "Am sesizat si Consiliul Concurentei si Comisia Europeana in ceea ce priveste tarifele practicate de Aeroportul din Targu Mures. Ne vom lupta pentru o concurenta loiala intre aeroporturile din regiune, pentru ca este nefiresc ca din banii clujenilor sa investim 100 de milioane de euro in Aeroportul International Cluj-Napoca, iar concurenta facuta la Targu Mures in conditii ilegale, cu preturi subventionate, sa anuleze investitiile noastre. Este nefiresc ca in urma unei concurente neloiale a celor de la Mures noi sa pierdem zboruri si companii aeriene, care ar putea duce, in timp, la pierderea locurilor de munca de la aeroportul clujean", a mai spus Alin Tise.

Hotararea Tribunalului Cluj poate fi atacata cu apel si este valabila pana la pronuntarea unei decizii in procesul pe fond.

Comentarii Facebook