Mechel Campia Turzii se inchide? Sindicalistii sustin ca e un nou caz Nokia


Sindicalistii de la combinatul Mechel campia Turzii se tem ca fabrica va fi inchisa si 1.900 de oameni vor fi dati afara.

"Dupa 9 ani de la privatizarea Combinatului Metalurgic de la Campia Turzii, astazi sub sigla Mechel, acesta se confrunta cu o situatie grava, existand chiar riscul inchiderii activitatii, dupa o functionare de aproximativ 100 de ani, urmand ca cei 1900 de angajati sa ramana fara un loc de munca. Acest lucru efectueaza aproape jumatate din populatia municipiului Campia Turzii", a declarat presedintele sindicatului de la Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu.

Grupul Mechel este un grup international tip holding, cu activitati in minerit si siderurgic, ce reuneste producatori de carbune, minereu de fier, nichel, otel, produse laminate si produse de sarma. Pe langa Rusia si Lituania, interesele financire ale lui Igor Zyuzin, actionarul majoritar al grupului Mechel, au ajuns si in Romania, oligarhul rus bucurandu-se de o atitudine preferentiala din partea Guvernului Nastare, potrivit presei centrale.

Astfel, in 2002, guvernul romanesc a aprobat privatizarea fostului Combinat de Oteluri Specile Targoviste, in favoarea lui Zyuzin:, potrivit agentiei Zoot.

Concernul Mechel a platit, acum aproape noua ani, suma de 27 de milioane de euro pentru pachetul majoritar de actiuni la combinatul siderurgic "Industria Sarmei", din care ar fi urmat sa realizeze investitii de 20 de milioane de euro. Statul roman a sters, cu ocazia privatizarii, toate datoriile unitatii din Campia Turzii, care se ridicau la aproape 70 de milioane de euro. 

 

Pana acum 29 de oameni au fost dati afara, a anuntat liderul de sindicat. Ioan Pascu a spus ca boss -ul Mechel, Igor Zyuzin, urmeaza sa vina la Campia Turzii pana la finalul lunii martie.

 

Muncitorii de la Mechel Campia Turzii, ingrijorati ca vor fi dati afara

Comentarii Facebook