Luni 26 Septembrie

Topul celor mai corupte țări din lume. Unde se clasează RomâniaPotrivit unui sturiu al organizației nonguvernamentale Transparency International (TI), corupţia a crescut în China, Turcia şi alte ţări cu o creştere economică puternică.

Într-un clasament publicat la sediul din Berlin, ONG-ul anunţă că Sudanul, Coreea de Nord şi Somalia sunt ţările percepute ca cele mai corupte din lume, în timp ce Danemarca, Noua Zeelandă şi Finlanda sunt considerate cele mai puţin corupte, scrie Mediafax.

Raportul Transparency International clasează 175 de ţări pe o scară de la 0 la 100, de la cele mai corupte la cele mai puţin afectate de acest flagel.

România se clasează pe același loc ca și anul trecul, 69, cu un scor de 43 de puncte, la egalitate cu Brazilia, Bulgaria, Grecia, Italia, Senegal şi Swaziland.

 

La polul opus, topul celor mai puțin corupte țări este condus de  Danemarca, Noua Zeelandă, Finlanda, Suedia, Norvegia și Elveția. 


Organizaţia subliniază că măsurarea corupţiei este imposibilă, având în vedere că este ilegală şi disimulată, însă pentru a-i stabili indicele, Transparency International adună opinii ale unor experţi din cadrul unor organizaţii ca Banca Mondială (BM), Banca Africană pentru Dezvoltare sau Fundaţia germană Bertelsmann.


Vezi AICI clasamentul complet.

Comentarii Facebook