Tișe și Consiliul Județean Cluj au pierdut procesul cu Aeroportul Cluj. Consiliul de Administrație fusese numit prin șmecherii


Curtea de Apel Cluj a respins recursul depus de Consiliul județean Cluj la sentința din iunie 2019, care a dispus suspendarea Consiliului de Administrație (CA) de la Aeroportul Cluj, numit la propunerea președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și votat de Consiliul Județean Cluj.

În proces au fost implicați ca reclamați fostul director al Aeroportului Iași și conducerea Aeroportului Cluj.

Sentința Curții de Apel Cluj respinge recursul înaintat de Consiliul Județean și menține sentința din iunie, care a spunea că CA -ul de la Aeroportul Cluj a fost numit nelegal. Directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că sentința arată că CA -ul nu a fost numit cu respectarea legii și că CA -ul de acum este legal, adică Consiliul de Administrație demis de Tișe, care a fost acuzat că și-a numit oamenii lui în locul profesioniștilor.

În proces a mai fost implicat și fostul director al Aeroportului Iași. ”Fostul director al Aeroportului din Iași, Anghel Alexandru, a participat la procedura de selecție a candidaților pentru numirea în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. În prima fază a ieșit doar pe un loc prin care nu putea să ocupe un loc în Consiliul de Administrație și am atacat procedura de selecție. Dosarul cu procedura de selecție și cu numirea noilor membri ai Consiliului de Administrație este suspendat la Tribunalul Cluj, iar, acum, prin hotărârea 33 din 2019, noi am susținut că datorită faptului s-au numit administratori provizorii, potrivit Ordonanței 109 trebuia să fie numit și el pentru că el a participat la procedura de selecție. Dosarul l-am deschis la Tribunalul Iași, împotriva Consiliului Județean Cluj și împotriva Hotărârii de Consiliu Județean Cluj 33 din 2019, dosarul s-a conexat la dosarele care se judecau la Cluj și care îi aveau ca reclamanți pe membrii conducerii executive a Aeroportului Cluj, iar astăzi instanța a pronunțat o sentință în baza căreia a anulat hotărârea Consiliului Județean nr. 33/2019, de numire a noului Consiliu de Administrație interimar (n.red. Valentin Grigoriu, Diana Rădulescu și Daniel Persu - oamenii propuși de Alin Tișe, ilegal, conform instanței de la Curtea de Apel Cluj).

Motivul nu se știe, dar eu cred că nu s-au respectat prevederile Ordonanței 109 cu privire la numirea membrilor în Consiliul de Administrație. Adică, dacă ai făcut o procedură de selecție inițial și dacă membrii din procedura de selecție nu au ocupat funcțiile din considerente diferite, se merge pe listă în jos cu toți care au participat la procedură, nu poți să aduci alții peste rând”, a comentat avocatul Ciprian Păun, setința din luna iunie, care a fost acum menținută.

Consiliul de Administrație impus de Alin Tișe a fost acuzat de directorul Aeroportului, David Ciceo, că a blocat accesarea de fonduri europene în valoare de 20 de milioane de lei. Aeroportul ar fi putut accesa fonduri europene pentru acumpăra 2 autospeciale de pompieri, cu 98% fonduri nerambursabile, adică în valoare de 500 de euro bucata cu o contribuție de 10.000 de euro, dar CA -ul s-a opus. 

Comentarii Facebook