Consiliul de Administrație de la Aeroportul Cluj, suspendat. Tișe a fost învins în instanță


Curtea de Apel Cluj a dispus suspendarea noului Consiliu de Administrație de la Aeroportul Cluj, numit la propunerea președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În proces au fost implicați ca reclamați fostul director al Aeroportului Iași și conducerea Aeroportului Cluj.

Fostul director al Aeroportului din Iași, Anghel Alexandru, a participat la procedura de selecție a candidaților pentru numirea în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. În prima fază a ieșit doar pe un loc prin care nu putea să ocupe un loc în Consiliul de Administrație și am atacat procedura de selecție. Dosarul cu procedura de selecție și cu numirea noilor membri ai Consiliului de Administrație este suspendat la Tribunalul Cluj, iar, acum, prin hotărârea 33 din 2019, noi am susținut că datorită faptului s-au numit administratori provizorii, potrivit Ordonanței 109 trebuia să fie numit și el pentru că el a participat la procedura de selecție. Dosarul l-am deschis la Tribunalul Iași, împotriva Consiliului Județean Cluj și împotriva Hotărârii de Consiliu Județean Cluj 33 din 2019, dosarul s-a conexat la dosarele care se judecau la Cluj și care îi aveau ca reclamanți pe membrii conducerii executive a Aeroportului Cluj, iar astăzi instanța a pronunțat o sentință în baza căreia a anulat hotărârea Consiliului Județean nr. 33/2019, de numire a noului Consiliu de Administrație interimar (n.red. Valentin Grigoriu, Diana Rădulescu și Daniel Persu - oamenii propuși de Alin Tișe, ilegal, conform instanței de la Curtea de Apel Cluj).

Motivul nu se știe, dar eu cred că nu s-au respectat prevederile Ordonanței 109 cu privire la numirea membrilor în Consiliul de Administrație. Adică, dacă ai făcut o procedură de selecție inițial și dacă membrii din procedura de selecție nu au ocupat funcțiile din considerente diferite, se merge pe listă în jos cu toți care au participat la procedură, nu poți să aduci alții peste rând”, a spus avocatul Ciprian Păun.

Fostul director al Aeroportului din Iași, Anghel Alexandru, a avut performanțe și a crescut aeroportul pe locul 3 în țară.

Consiliul Județean Cluj mai poate ataca sentința Curții de Apel, dar problema este că hotărârea 33/2019, prin care au fost puși oamenii lui Alin Tișe în funcțiile de membri ai Consiliului de Administrație de la Aeroportul Cluj, este suspendată până la pronunțarea unei hotărâri definitive și irevocabile, adică va mai dura foarte mult timp.  

Problema este că acum Alin Tișe are mari probleme. După ce noul CA impus chiar de el și votat de PNL a blocat Aeroportul Cluj, acum trebuie numit un alt CA interimar. Avocatul Ciprian Păun spun, însă, că numirile trebuie să fie făcute din prima listă de selecție. ”Sper ca și clientul meu să fie numit”, a spus Păun.

Blocajul de la nivelul Aeroportului Cluj s-ar putea prelungi pe durată nelimitată. Aeroportul nu poate lua fonduri europene și nu a avut buget până în luna iunie. 

Consiliul de Administrație impus de Alin Tișe a fost acuzat de directorul Aeroportului, David Ciceo, că a blocat accesarea de fonduri europene în valoare de 20 de milioane de lei. Aeroportul ar fi putut accesa fonduri europene pentru acumpăra 2 autospeciale de pompieri, cu 98% fonduri nerambursabile, adică în valoare de 500 de euro bucata cu o contribuție de 10.000 de euro, dar CA -ul s-a opus. 

Consiliul Județean Cluj nu renunță la războiul declarat conducerii Aeroportului Cluj și atacă sentințele Curții de Apel Cluj.

David Ciceo a rămas singur la conducerea Aeroportului Cluj după ce și-a contestat toate consiliile de administrație. Cei doi membri rămași nu pot să funcționeze legal.

Astăzi, Curtea de Apel Cluj a dispus suspendarea membrilor Consiliului de administrație al aeroportului.

Toate aceste contestări vin ca urmare a faptului că nenumăratele probleme financiare și de ordin penal cu care se confruntă conducerea executivă a aeroportului riscă să fie devoalate de un Consiliu de Administrație corect, loial legii și nu intereselor personale ale lui David Ciceo. Mai mult, situația generată astăzi, prin suspendarea Consiliului de Administrație, pune aeroportul tocmai în situația de a nu mai putea obține finanțări, inclusiv fonduri europene. 

Consiliul Județean Cluj va face recurs la ambele decizii ale instanței de judecată, atât cea de suspendare a Hotărârii Consiliului Județean Cluj de numire a trei membri în Consiliul de administrație, cât și cea de anulare”, precizează conducerea executivă a Consiliului Județean Cluj.

Aeroportul Cluj trimite reclamație la Klaus Iohannis: Sunt favorizate indirect aeroporturile ungurești - VIDEO

Sabotaj sau prostie la Aeroportul Cluj! CA -ul nu vrea să cumpere 2 autospeciale de pompieri cu 98% finanțare europeană

WhatsApp Image 2019-06-12 at 14.15.19.jpeg

Comentarii Facebook