Tise nu se lasa si construieste noua pista de la Aeroportul Cluj cu bani de la buget! Investitia este de 37 milioane de euro


Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca pista de 3.500 de metri de la aeroportul international Cluj Napoca va fi construita cu bani de la buget.

Alin Tise a incercat de mai multe ori sa gaseasca o firma care sa construiasca pista printr-un credit furnizor, dar a esuat.

"Am stabilit ca sa impartim acest proiect in doua faze, prima dintre acestea referindu-se la construirea unei piste de 2.100 de metri, cu suprafetele de miscare aferente. Forma de finantare va fi de la bugetul propriu, ceea ce va creste atractivitatea pentru aceasta lucrare. Vom asigura banii, aproximativ 37 de milioane de Euro, din bugetele noastre multianuale", a declarat Alin Tise.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj precizeaza ca pista este o necesitate "ca urmare a dinamicii deosebite inregistrate de Aeroportul clujean care a ajuns, din punctul de vedere al numarului de pasageri deserviti si cel al numarului de miscari (decolari/aterizari), pe pozitia a treia la nivel national, dupa aeroporturile Otopeni si Baneasa".

Viitoarea pista va avea in prima faza 2.100 de metri, cu caile aferente de rulare, fiind prevazuta cu sistem de balizaj, marcaje, retele de alimentare cu energie si de canalizare, durata estimata a investitiei fiind stabilita la cel mult 12 luni, dar nu mai putin de 6, pretul final fiind stabilit de licitatie.

"Urmeaza ca in prima sedinta de Consiliu Judetean sa supunem acest proiect aprobarii in plen, urmand sa parcurgem apoi pasii procedurali ceruti de reglementarile legale in vigoare. Estimam ca in luna aprilie sa putem atribui acest contract", a mai spus Alin Tise.

Comentarii Facebook