Branza telemea USAMV Cluj va ajunge in acest an in magazine - VIDEO

 

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj (USAMV) se va lansa in productia de branza telemea dupa o reteta proprie. Universitatea clujeana produce deja de cativa ani berea "Student".


Rectorul USAMV Cluj, profesorul Doru Pamfil, a declarat ca fabrica unde se produce berea "Student" functioneaza foarte bine, dar ca trebuie extinsa activitatea pentru ca la ferma de la Jucu universitatea detine 200 de vaci cu lapte.


"Vrem acum sa facem acelasi lucru si pe segmentul de lapte pentru ca totusi deja la peste 200 de vaci de lapte se strang mii de litri de lapte, iar fabricuta ne poate permite acest lucru. In momentul de fata, colectivul are ca tema de cercetare si ca obiectiv sa produca mai intai o branza de tipul telemea cu o reteta care poate sa fie dupa aceea valorificata ca o reteta proprie universitatii. De asemenea, sortimentul la produsele lactate, avand in vedere cantitatea foarte mare de lapte, poate fi diversificat, pentru ca sa nu uitam ca mai avem in asociere la Jucu inca 400 de vaci cu lapte, pe care firma vrea sa ii valorifice mai bine nu numai sa ii dea la Napolact", a declarat rectorul Doru Pamfil.

In ceea ce priveste numele noului sortiment de branza, rectorul USAMV Cluj a precizat ca acesta va fi ales de catre studenti.

 

"Si pentru bere a fost facut un concurs in care studentii au sugerat 84 de nume si a avut castig de cauza denumirea de 'Student'. Dorim sa lasam la latitudinea studentilor sa aleaga numele pentru ca o buna parte din produse vor fi procesate de studenti", a mai afirmat Doru Pamfil.

Proiectul demarat de catre USAMV Cluj este unic in tara, pentru ca celelalte universitati nu au si o fabrica de procesare a laptelui.

Comentarii Facebook