Secretar de stat in Ministerul Finantelor: Contribuabilul de rea credinta este cu un minut mai destept ca Fiscul

Secretarul de stat din Ministerul Finantelor Publice, dan lazar, a declarat la Cluj ca intotdeauna contribuabilii de rea credinta gasesc metode noi de fraudare.

 

"Agentii economici de rea credinta gasesc tot felul de metode prin care sa fraudeze bugetul de stat pe mai multe categorii de impozite, TVA fiind una, prin achizitii intracomunitare, sau prin firme fantoma. Intotdeauna contribuabilul de rea credinta este cu un minut mai destept ca Fiscul. Pana apucam noi sa identificam metodele lui de evaziune fiscala, dureaza o perioada de timp. Noi schimbam legislatia, rezolvam situatia respectiva, dar ulterior, agentii economici gasesc noi modalitati de fraudare a bugetului de stat", a declarat Dan Lazar.

 

El a precizat ca numarul fraudelor a ramas constant. "Pe o anumita perioada de timp, pana apucam sa gasim solutii, creste o anumita metoda de evaziune, iar apoi cand luam masuri, se muta spre alta metoda. Este jocul intre Fisc si contribuabil. Ei sunt de ordinul milioanelor iar noi suntem mai putini si intotdeauna au aceasta posibilitate de a face un pas inaintea noastra", a mai declarat secretarul de stat din Ministerul Finantelor.

Comentarii Facebook