20.000 de firme vor putea sa isi esaloneze datoriile catre stat

Secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Dan Lazar, a estimat la 20.000 numarul agentilor economici care ar putea beneficia de ordonanta privind esalonarea datoriilor catre stat.

 

"Estimam ca aproximativ 20.000 de agenti economici la nivel national sunt potentiali beneficiari care se incadreaza in prevederile OUG nr. 29/ 2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata. Sunt firme din toate domeniile afectate de criza economica", a declarat Dan Lazar. El estimeaza ca statul va recupera in acest fel cateva sute de milioane de lei in urmatorii ani.

 

Ordonanta prevede esalonarea datoriilor pe o perioada de 5 ani firmelor care pot garanta suma ceruta la esalonare. "Dintr-un contribuabil indisciplinat, cu restante, dorim sa il aducem in zona disciplinara. Procedura de evaluare a dosarelor de esalonare este de maximum 60 de zile", a declarat Doru Dudas, director general din Ministerul Finantelor. El crede ca masura va da rezultate mai bune decat cele obtinute in cazul executarii silite a datornicilor.

Comentarii Facebook