Duminica 28 Aprilie

Se prelungește valabilitatea cardurilor de energie. Vor putea fi folosite până la 31 martie 2024!


Ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a transmis, joi, pe pagina sa de Facebook, că valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la 31 martie, anul viitor.

Voucherele pentru plata facturilor au o valoare de 1.400 de lei și sunt acordate persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţurilor la energie este în valoare nominală de 1.400 lei, şi este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranşe, a câte 700 de lei. Nu mai puțin de 1,5 milioane de familii au achitat facturi prin cardurile de energie, în valoare totală de 352 milioane lei, au anunțat autoritățile la începutul lunii iunie.

„Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024. În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal​", a scris ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene pe rețeaua de socializare.

Comentarii Facebook