Amenzi la stațiile de benzină / GPL din Cluj. Inspectorii de muncă nu spun însă tot adevărul așteptat de oameni


Inspectorii de muncă din Cluj au verificat activitatea a 91 de stații GPL și /sau benzinării din județul Cluj. Au fost aplicate un număr de 108 măsuri în vederea remedierii neconformităților constatate.

Un număr de 19 angajatori au fost sancționați  contravențional cu  21 de amenzi în valoare totală de 67.500 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru: primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă, lipsa autorizației INSITU (lipsa de verificare a documentației instalației tehnice privind prevenirea exploziilor).

Au fost sistate trei locuri de muncă pentru lipsa autorizației INSEMEX( autorizație împotriva exploziei),  iar  două  echipamente de muncă, care pot prezenta pericol de explozie, au fost sistate pentru lipsa autorizației”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj.

Aceștia nu au precizat care sunt firmele cu probleme, nefiind la fel de deschiși ca și inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj, care spun numele magazinelor pe care le verifică.

Comentarii Facebook