Duminica 28 Aprilie

Rafila, despre legea salarizării: „E nevoie de o corecţie legată de serviciul de gardă, în acest moment e plătit la nivelul salariului de acum 5 ani”


Ministrul Sănătății spune că de la noua lege a salarizării își dorește să aducă o corecție în ceea ce privește serviciul de gardă, care în prezent este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani.

„Propunerile au fost trimise la Ministerul Muncii de mult timp, așteptăm și noi o variantă consolidată a acestei legi. Ea sigur va fi trecută prin Parlament pentru că e o lege foarte importantă. Ce corecții ar putea să aducă?

În primul rând această corecție legată de serviciul de gardă, care în acest moment este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani, din 2018, adică nu este plătit la nivelul salariului pe care omul îl primește în momentul de față, ci la un salariu mult mai mic, iar plata gărzii nu e stimulativă din punctul acesta de vedere”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la TVR Info.

Potrivit acestuia, în prezent, cine face gardă se află în situația de a primi mai puțini bani decât dacă lucrează pe timpul zilei.

Comentarii Facebook