Duminica 20 Septembrie

Se lucrează lent pe Autostrada A10 Sebeș-Turda - VIDEO


Lucrările pe Autostrăzii A10 Sebeș-Turda avansează lent, conform unei analize făcute de Asociația Pro Infrastructură.

Luni, 27.05.2019, am vizitat șantierul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, tronson de 24,25 km executat de grecii de la Aktor.

În continuare, se avansează extrem de lent în special la relocările de utilități și la structurile principale (podurile peste Mureș de la Rădești și Sâncrai și peste căile ferate din preajma nodului rutier Teiuș).

Din fericire, față de 2018 (progres de doar 5% într-un an), constructorul a crescut ritmul de lucru în unele puncte. Terasamentele au ajuns la cota finală pe câțiva kilometri, fiind așternut și balastul stabilizat”, precizează specialiștii API.

Muncitorii au început instalarea grinzilor la pasajele care supratraversează autostrada și sunt pregătiri pentru ridicări și în nodul Teiuș (intersecția DN14B-A10) sau la Oiejdea (unde autostrada trece peste DN1).

Sperăm să nu vorbim doar de un foc de paie și cerem ca mobilizarea celor de la Aktor să se mențină și chiar să crească, astfel încât să avem șanse, chiar dacă foarte mici, de a circula pe noul drum la sfârșitul lui 2020.

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să se implice activ, împreună cu antreprenorul și cu deținătorii de rețele, și să găsească soluțiile rapide pentru relocarea utilităților, mai ales în zona Teiuș. Este inadmisibil ca acei stâlpi de curent să fie nemișcați la mai bine de 3 ani de zile de la aprobarea proiectului tehnic!”, mai spus cei de la API.

Comentarii Facebook