Românii merg la cumpărături odată la două zile. Vezi ce sumă INFIMĂ scot din buzunare



Românii merg la cumpărături odată la două zile, însă aceștia cheltuie în medie 3 euro la o ședință de cumpărături, sumă de două ori mai mică decât cea cheltuită de unguri sau polonezi și de 10 ori mai mică decât cea cheltuită de un francez.

Principalul motiv pentru care românii cheltuie atât de puţin atunci când merg la cumpărături prin comparaţie cu alţi europeni este faptul că puterea de cumpărare este mică“, spune Dragoş Cabat, managing partner în cadrul firmei de consultanţă Financial View, potrivit ZF.ro.

În ciuda faptului că prețurile alimentelor, ale hainelor sau ale produselor de îngrijire personală sunt, în mare parte, la același nivel cu cele din restul țărilor europene, salariile sunt mult mai mici.

Astfel, potrivit site-ului numbeo.com, o sticlă de lapte în România ajunge să coste 1 euro, mai mult decât în orice ţară din jur, chiar mai mult decât în Germania.

Totuși, salariul mediu în România este de 380 de euro, al doilea cel mai mic din UE după Bulgaria. Un neamţ câştigă de şapte ori mai mult.

Comentarii Facebook