Ungaria a interzis circulatia TIR-urilor pana luni la ora 22

 

Traficul camioanelor de marfa a fost interzis de autoritatile maghiare deoarece luni este ziua nationala a Ungariei. La frontiera de vest a Romaniei s-a format aglomeratie inca de sambata seara.

 

 

Conform unei decizii a autoritatii rutiere maghiare , in perioada 13 martie, ora 22.00 - 15 martie, ora 22.00, traficul camioanelor de marfa pe teritoriul Ungariei a fost interzis, deoarece aceste zile au fost declarate zile nelucratoare de autoritatile din tara vecina, fiind sarbatorita Ziua Nationala a Ungariei.

Autoturismele si autocarele pot circula in continuare fara restrictii. 


Inspectoratul roman al Politiei de Frontiera a anuntat sambata printr-un comunicat ca vor fi luate masuri pentru derularea unui control operativ si fluent in toate punctele de trecere a frontierei , inclusiv masuri de suplimentare a personalului. Soferilor de TIR li se recomanda respectarea legislatiei statului vecin.

"In perioada 13 martie, ora 22.00 - 15 martie, ora 22.00, autoritatile de frontiera vor efectua controlul comun pentru iesirea din Romania (respectiv intrarea in Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, insa, conform legislatiei statului vecin, soferii automarfarelor vor avea obligatia sa stationeze in parcarile special amenajate, pana la incheierea perioadei de restrictionare a circulatiei pe drumurile publice" se precizeaza in comunicat.

Inca de sambata s-au format cozi de mai multi kiolmetri in apropierea granitei cu Ungaria , iar camioanele care au trecut totusi in Ungaria s-au oprit in benzinarii si parcari .

 

Comentarii Facebook