Miercuri 24 Aprilie

Blue Air paraseste Clujul si se muta la Sibiu

Compania aeriana Blue Air a decis sa renunte de cursele pe care le efectua de pe Aeroportul International Cluj-Napoca. Singura cursa care va ramane este cea Cluj-Bucuresti.

 

Motivul: cursele sunt nerentabile. Din aceasta cauza, din 28 martie, Blue Air isi va muta toate cursele pe Aeroportul din Sibiu.

 

"Cursele spre Paris si Roma le mutam pe aeroportul din Sibiu pentru ca nu au un grad de ocupare suficint de mare care sa ne determine sa le mentinem. In urma studiilor de piata pe care le-am facut rezulta ca e mai rentabil sa zburam de pe Sibiu spre Paris si Roma. Studiile ne-au aratat ca acolo ar fi potential mai mare de pasageri", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro Florentina Ivan, director de marketing Blue Air.

 

Compania oferea din octombrie 2009 curse de trei ori pe saptamana spre Paris si Roma la preturi extrem de accesibile de cateva zeci de euro, una dintre oferte spre Italia fiind, de exemplu, de 2,99 euro. Asa ca de acum, clujenii care vor dori sa beneficieze de cursele Blue Air, vor trebui sa mearga la Sibiu. Pe Aeroportul International Cluj-Napoca va ramane sa opereze low - cost pe aceste rute Wizz Air.

 

"Am facut investitii mari pentru a-i atrage pe clujeni, va reamintesc parteneriatele cu Disneyland - ul din Paris, copiii calatoreau gratuit sau cu bilete reduse si taxa de intrare in parcul de distractii era promotional. Promotia de Happy Hour, dar nimic se pare nu i-a atras pe clujeni", a mai spus pentru Stiri de Cluj.ro, Florentina Ivan

 

La traficul redus, s-a mai adaugat inca un motiv care a determinat Blue Air sa mute cursele din Cluj.  "Chiar daca aeroportul din Cluj este unul modern si arata foarte bine in comparatie cu celelalte din tara, taxele sunt prea mari si ne afecteaza".

 

Blue Air va pastra de pe Aeroportul din Cluj cursele spre Bucuresti. Acestea sunt in fiecare zi de luni pana vineri la 7,10 si la 20,45. Reprezentantii companiei sustin ca acestea sunt profitabile, si , prin, urmare, vor fi pastrate.

 

Blue Air a mai renuntat o data la Cluj in anul 2007, motivand atunci ca, din cauza conditiilor meteorologice, multe curse au avut intarzieri. Anul trecut, insa, a revenit pe Aeroportul International din Cluj, cu doua curse la preturi care pareau imbatabile. Se pare, insa,  ca traficul nu a fost cel estimat, asa ca din motive de rentabilitate, compnia a decis mutarea acestor curse pe Aeroportul din Sibiu.

 






Comentarii Facebook