Prima Casa 3 ar putea asigura o finantare de 100.000 euro


Prima Casa 3 a putea sa ofere o finantare de 100.000 de euro pentru achizitionarea unui apartament. Bancile sunt decise sa imparta pe jumatate riscul asumat de stat, pentru ca romanii sa achizitioneze si apartamentele mai scumpe de pe piata.
 
"In Prima Casa 3, bancile vor accepta mai mult risc. Cererea ar putea sa creasca daca imprumuturile ar fi mai mari. Sunt multe apartamente construite care asteapta sa fie cumparate", a declarat Dominic Bruynseels, director general BCR.

"Daca statul este dispus sa ofere 50.000 de euro garantii, atunci de ce nu mergem pana la 100.000 de euro finantare, impartind riscul", a mai afirmat aceasta.

Plafonul pentru Prima Casa 2 este de 60.000 de euro pentru cumpararea unor apartamente in blocuri finalizate si au fost acordate finantari in valoare de 700 milioane de euro.

In programul Prima Casa 3 ar putea fi acordate imprumuturi de aproximativ 1,4 miliarde de euro, ceea ce ar duce la o crestere a PIB-ului de 0,6%. In plus, 12.000 de oameni si-ar gasi de lucru, se arata in Programul pentru Crestere Economica, realizat de Consiliul Investitorilor Straini.

Comentarii Facebook