Bancile din Cluj evita sa mearga la Protectia Consumatorilor pentru a discuta reducerea dobanzilor


Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj a trimis 22 de invitatii bancilor pentru a se prezenta la discutii, dar numai 2 au onorat pana acum cererea. Restul au solicitat un nou termen pentru a-si pregati dosarele.

"Conform legii au dreptul sa ceara o amanare, dar tot vor veni. Astazi am discutat cu doua banci si pana in 15 octombrie trebuie sa finalizam toate actele si sa sanctionam bancile care au gresit in fata clientilor", a declarat pentru Stiri de Cluj Mircea Radu, directorul adjunct al CJPC Cluj.

Oficialii de la Protectia Consumatorilor Cluj spun ca vor fi sanctionate bancile care au transformat comisionul de risc in comision de administrare, care nu au trimis notificari si care au majorat nejustificat dobanzile.

Amenda pe care o risca bancile este curprinsa intre 20.000 si 100.000 de lei, dar mai importanta este dispozitia de a ajusta dobanzile la nivelul initial al creditelor.

 

230 de clujeni au depus pana acum plangeri la Comisariatul Judedean de Protectia Consumatorilor, prin care reclama dobanzile prea mari, incurajati de aparitia OUG 50 din 2010.

Comentarii Facebook