Vineri 23 Aprilie

Prețurile apartamentelor din Cluj, în cădere liberă. Vezi care sunt cele mai scumpe cartierePrețul apartamentelor din Cluj sunt într-o cădere liberă, acestea înregistrând, în luna iunie, cea mai mare scădere din 2014.

Potrivit Indicelui Blitz Imobiliare apartamentele din Cluj-Napoca si imprejurimi(Floresti, Baciu, Apahida) au înregistrat prețuri cu 11 euro/mp mai mici decât în luna mai, prețul mediu fiind de 849 euro/mp.

Indicele prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru diferite categorii de proprietati imobiliare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere, fără a tine cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei. Pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Cele mai mari scăderi le-au înregistrat cartierele muncitorești (Mărăști, Mănăștur și Grigorescu), însă apartamentele noi din Europa s-au apreciat cel mai mult, propulsând cartierul pe locul al doilea în topul celor mai scumpe cartiere.

Iată care este topul celor mai scumpe cartiere:

1. Centru- 1.112 euro/mp

2. Europa- 1049 euro/mp

3. Grigorescu- 1.038 euro/mp

4. Zorilor- 1.024 euro/mp

5. Gheorgheni- 1.015 euro/mp

6. Mărăști- 1.004 euro/mp

7. Bună Ziua- 985 euro/mp

8. Mănăștur- 929 euro/mp

În Florești, prețul mediu al apartamentelor este de 510 euro/mp.

Comentarii Facebook