Compania fondată de clujeanul Sergiu Biriș, cumpărată de Facebook cu peste 400 milioane de euro



Facebook a anunțat preluarea companiei de publicitate video online LiveRail, al cărei cofondator este clujeanul Sergiu Biriș, care a creat și trilulilu.ro. Conform reprezentanților Facebook, valoarea tranzacției a fost estimată la 400-500 milioane de dolari.

LiveRail a fost fondată în 2007 de Andrei Dunca, Sergiu Biriş şi Mark Trefgarne, iar în prezent are birouri la San Francisco, New York, Londra, Paris şi Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

"Am convenit achiziţia LiveRail, companie de publicitate online care ajută companii precum Major League Baseball, ABC Family, A&E Networks, Gannett şi Dailymotion să prezinte reclame mai bune în clipurile video care apar pe site-urile acestora şi în aplicaţii. LiveRail a fost înfiinţată în 2007 şi oferă o plaformă extinsă furnizorilor de conţinut video online, care îi ajută să identifice şi să prezinte cele mai bune reclame. LiveRail ajută de asemena companiile care cumpără publicitate, oferindu-le acces la conţinut video premium şi la informaţiile de care au nevoie pentru a decide unde să-şi prezinte reclamele", se arată într-un comunicat al Facebook.

Conducerea rețelei de socializare nu a anunțat încă valoarea exactă a tranzacției, însă potrivit unor surse ale portalului TechCrunch, suma se ridică la 400-500 milioane de euro.

LiveRail oferă servicii de publicitate video pentru unele dintre cele mai poipulare platforme din lume, precum Major League Baseball, ABC Family, A&E Networks, Gannett și Dailymotion.

Comentarii Facebook