Ponta scumpește berea. În februarie prețul a crescut cu 5%

 

Preţul berii a crescut în luna februarie cu 5%, din cauza majorării accizelor, urmând să aibă loc și alte majorări, anunță reprezentanţii producătorilor de bere din România.

 

”Nu ştim care va fi influenţa creşterii de acciză, care a fost făcută peste noapte. Evident că este o taxă care se va reflecta cumva în costul berii şi este de văzut cum va reacţiona consumatorul”, a declarat Andrew Highcock, preşedintele Ursus Breweries.

 

Scumpirea diferă la tipurile de bere produse în România. ”Acciza a crescut cumva în doi paşi. Mai întâi pentru că este pusă în euro, dar este calculată în lei, şi se stabilieşte un curs de schimb în octombrie. Şi atunci deja era o creştere de 5% în lei. Acum este şi o creştere în euro”, a mai afirmat Highcock, conform Mediafax.

 

Cei de la Heineken susțin că majorarea accizelor se aplică numai în cazul berii. ”Această taxă are impact doar asupra berii, nu se aplică şi la alte băuturi. Nu suntem trataţi echitabil faţă de celelalte categorii de băuturi. Această majorare a accizei a venit peste noapte”, a declarat, luni, Onno Rombouts, managing director Heineken România.

 

Acum 45% din preţul berii este reprezentat de accize şi alte taxe. ”Din cauza creşterii accizei berea devine mai puţin accesibilă pentru consumatorul mediu”, a afirmat şeful Heineken.

Comentarii Facebook