Topul celor mai bogați oameni din lume! Ce avere au Carlos Slim, Bil Gates și Warren Buffett

 

Cel mai bogat om din lume este în continuare mexicanul Carlos Slim Helu, cu o avere de 73 de miliarde de dolari, potrivit topului Forbes.

 

Carlos Slim este patronul grupului America Movil, cea mai mare companie de telecomunicaţii din America Centrală şi de Sud. El a cumpărat și companii din Europa, din Olanda şi Austria, dar nu a înregistrat încă același succes.

 

Locul al doilea este deținut de cofondatorul Microsoft Bill Gates, cu o avere de 67 miliarde de dolari.

 

Pe locul trei este spaniolul Amancio Ortega, fondatorul grupului Inditex, din care face parte și brandul Zara, având o avere de 57 miliarde de dolari.

 

Locul al patrulea este ocupat de miliardarul american Warren Buffett, cu o avere de 53,5 miliarde de dolari, pe cinci este fondatorul Oracle, Larry Ellison, cu 43 miliarde de dolari. Buffett și-a suplimentat averea cu 9,5 miliarde de dolari, dar nu a intrat în top 3.

 

Locul șase este deținut de fraţii Charles şi David Koch, cu 34 miliarde de dolari fiecare. 

 

Pe locul opt este Li Ka-shing, originar din Hong Kong, cu o avere de 31 miliarde de dolari.

 

Locul nouă este ocupat de Liliane Bettencourt, Franţa, acționarul majoritar al brandului de cosmetice L'Oreal, cu o avere de 30 miliarde de dolari.

 

Locul al zecelea este deținut de Bernard Arnault, fondatorul Luis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), cu o avere de 29 miliarde de dolari.

 

Cei mai mulți miliardari în dolari sunt în SUA, 442, în Asia - Pacific sunt 386, în Europa 366, în cele două continente americane sunt 129 de milirdari, iar în Orientul Mijlociu și Africa numai 103.

 

Averea cumulată a celor 1.426 de miliardari din topul Forbes este de 5.400 miliarde de dolari, față de 4.600 miliarde de dolari în 2012.

Comentarii Facebook