Piaţa mondială a tabletelor va întrece piaţa PC-urilor până în 2015

 

Piaţa mondială a tabletelor va întrece piaţa computerelor personale până în 2015, pe baza cererii tot mai mari de tablete ieftine ca variante ale iPad.

 

Livrările de tablete vor creşte în acest an cu 59%, la 229,3 milioane de unităţi, de la 144,5 milioane de unităţi în 2012, anticipează IDC, transmite Bloomberg.

 

Vânzările de PC-uri vor coborî în 2013 cu 7,8%. Cererea mare de tablete este stimulată de reducerea prețurilor la produse dotate cu sistemul de operare Android al Google.

 

Preţul mediu de vânzare al tabletelor este aşteptat să scadă în acest an cu 11%, la 381 dolari. ”Ce a început ca un semn al unei perioade economice dificile a devenit o schimbare în paradigma computerelor, principalul beneficiar fiind segmentul mobil. Pentru mulţi utilizatori o tabletă este în cele mai multe cazuri o soluţie mai simplă şi mai elegantă decât un PC”, a declarat Ryan Reith, analist la IDC.

 

În 2017, vor fi vândute anual numai 333 milioane de PC-uri, dar și 410 milioane de tablete.

 

Explicația este una simplă: utilizatorii caută tablete pentru operațiunile simple: accesarea mailului sau a internetului și au nevoie de baterie cu putere mare, iar tabletele excelează la acest capitol.

Comentarii Facebook